Τρίτη 3 Απριλίου 2007

NCAA ... γιατί οι αμερικάνοι είναι πολύ μπροστά ότι και αν λέμε!!!

NCAA = National Collegiate Athletic Association
δηλαδή η αθλητική ένωση των κολλεγίων.
Όσο και αν θέλουμε να βρίζουμε εμείς ως έλληνες τους αμερικάνους τι άχρηστοι, άμυαλοι, ηλίθιοι κτλ είναι, οι άνθρωποι είναι ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ σε όλους σχεδόν τους τομείς! Εμείς απλά μπορούμε να υπερηφανευόμαστε τι ωραίος λαός είμαστε, που δεν πειράζουμε κανέναν και δεν ενοχλούμε τους γύρω μας και να μιζεριάζουμε στην άθλια καθημερινότητά μας...Φτου, το έχασα πάλι... Πάμε από την αρχή εκεί που ήθελα να οδηγηθώ με το σημερινό σχόλιό μου!

Αυτές τις μέρες στην Αμερική επικρατούσε πανικός με το κολλεγιακό μπάσκετ! Το σάββατο και χτες, διεξήχθη το Final Four του κολλεγιακού μπάσκετ. Θα μου πειτε...κολλεγιακό μπάσκετ...σιγά τα αυγά...μικρά εικοσάχρονα ανώριμα παιδάκια να προσπαθούν να βάλουν την μπάλα με το ζόρι στο καλάθι, αγύμναστα, άστοχα κτλ ένα πράγμα σαν εδώ το ελληνικό πρωτάθλημα... ποιος δίνει σημασία σε αυτό το γεγονός???

Έλα όμως που το final four αυτό το κολλεγιακό είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στη χώρα του Ζορζ Ντάμπλεγιου Μπους! Τα ποσά που παίζονται στο στοίχημα είναι τεράστια και όλος ο κόσμος κάθεται μπροστά στη τηλεόραση για να δει τους αγώνες. Και λέω μπροστά στην τηλεόραση γιατί για εισιτήριο για το γήπεδο ούτε λόγος! Για να καταλάβετε τη σημασία που δίνουν στο γεγονός αυτό, να σας αναφέρω πως φέτος το Final Four έγινε στο τεράστιο Georgia Dome, γήπεδο 71,250 θέσεων, το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ ήταν SOLD OUT μήνες πριν! Τα εισιτήρια τα φθηνότερα, πάνω πάνω που βλέπεις με κυάλια είχαν πάνω από 300 ευρώ, ενώ αυτά δίπλα στο γήπεδο έκαναν πάνω από 5000 ευρώ!!! Η τρέλα με το Final Four του μπασκετ έχει κάνει τους αμερικάνους να το ονομάζουν και March Madness!

Ο τελικός ήταν χτες το βράδυ, δηλαδή ξημερώματα σήμερα Τρίτης. Ευτυχώς το παιχνίδι το έδειχνε το Supersport και παρότι ξεκίνησε στις 4 το πρωί, κάτι κατάφερα και είδα (1,5 ημίχρονο). Οι ομάδες ήταν το Ohio State και η Florida (περυσινοί νικητές). Ντέρμπυ το παιχνίδι, μέχρι να ξεκινήσουν οι παίκτες της Florida να πετάνε τα τρίποντα σα να είχαν πισίνα αντί για καλάθι! Με 10/18 τρίποντα τελείωσαν οι άνθρωποι το παιχνίδι! Βέβαια στο NCAA το τρίποντο είναι στα 6 μέτρα, αλλά δεν έχει καμια σημασία! Απέναντί τους, το Ohio είχε μόνο ένα ΘΗΡΙΟ, τον Oden, ένα τέρας πρωτοετή, ο οποίος έκανε ότι ήθελε κάτω από τα 2 καλάθια, με μεγάλη δύναμη, προσέφερε πολύ ωραίο θέαμα, αλλά ήταν μόνος του μαζί με τον Conley Jr και πάλευαν μόνοι τους απέναντι στους πολύ εύστοχους Gators. Το θέαμα ήταν πολύ ωραίο...πολύ γρήγορο παιχνίδι...δυναμικό, με ωραίες φάσεις από τον Oden, πάθος για τη νίκη και νεαρά παιδιά να τα δίνουν όλα! Με λίγα λόγια το ευχαριστήθηκα!

Τώρα πάμε και για τις "συγκρίσεις" με την εδώ πραγματικότητα! Τα παιδιά εκεί παλεύουν για μια θέση στο NBA ώστε να εξασφαλίσουν το ψωμί τους! Επίσης, το βασικό είναι ότι αν δεν πηγαίνουν καλά στα μαθήματά τους, δεν παίζουν στην ομάδα!!! Αυτό το κάνουν ώστε οι παίκτες να είναι πρώτα φοιτητές και να μορφωθούν και μετά να είναι παίκτες! Εδώ, κολλεγιακό, ή μάλλον πανεπιστημιακό πρωτάθλημα θυμίζει ανέκδοτο! Όχι μόνο πρωτάθλημα δεν υπάρχει, αλλά και οι μεμονωμένες προσπάθειες για εσωτερικά πρωταθλήματα καταλήγουν να είναι τελικά "φάρσες". Κανένας δεν ασχολείται σοβαρά με τον πανεπιστημιακό αθλητισμό, μαθήματα γυμναστικής δεν υπάρχουν και για να βγουν κάποιοι νέοι αθλητές, αυτοί θα πρέπει να βγουν από τα σωματεία και μόνο και με το ζόρι να είναι μορφωμένοι!

Γιατί δηλαδή να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο του NCAA στην Ελλάδα? Τόσο έξυπνοι είναι αυτοί εκεί πέρα ή τόσο λάθος και άχρηστο είναι αυτό που κάνουν? Γιατί να μην υπάρχουν ομάδες πανεπιστημιακές που να συμμετέχουν σε ένα καλά οργανωμένο διαπανεπιστημιακό πρωτάθλημα? Και δε μιλάω μόνο για μπάσκετ, αλλά για όλα τα αθλήματα! Το NCAA δεν είναι μόνο μπάσκετ! Τόσο δύσκολο είναι να οργανωθεί μια τέτοια ένωση? Αν γινόταν κάτι τέτοιο να δείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο ελληνικός αθλητισμός! Εμείς στο "εσωτερικό πρωτάθλημα" του πολυτεχνείου, το παλεύουμε να παίξουμε. Αλλά ναι, και το δικό μας το γήπεδο που παίζουμε, παρόμοιο με το Georgia Dome είναι...απλά έχει μια μικρή διαφορά στη χωρητικότητα...71,250 ανθρώπους χωράει το Dome, το δικό μας χωράει 71,250 μυρμήγκια...και με το ζόρι κιόλας...

Αλλά, βλέπετε, ως λαός, το μόνο που βλέπουμε στην Αμερική είναι τα κακά της...δεν βλέπουμε ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ...

Αυτός ο αντιαμερικανισμός θα μας φάει......................
ή μάλλον.... όχι ΘΑ ... μας ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΦΑΕΙ !!!

0 μουτζούρωσαν: