Παρασκευή 30 Μαρτίου 2007

Να σχολιάσεις ή να μη σχολιάσεις

Δεν πιστεύω να σας έλειψα ε? Τι να κάνουμε, έπεσαν μαζεμένα δυο ταξίδια ένα για δουλειά και άλλο για ξεκούραση (μην πάθουμε και καμια υπερκόπωση ε?) οπότε για καναδυο βδομάδες ήμουν λίιιιγο off.

και δυστυχώς, μου έμελλε να επιστρέψω στα σχόλια με το χθεσινό γεγονός το οποίο σκέφτηκα πολύ να σχολιάσω ή όχι. Κατά καιρούς έχω γράψει για το ελληνικό ποδόσφαιρο αρκετά πράγματα (κυρίως σε φόρουμς αλλά και εδώ από τότε που άρχισα να γράφω π.χ. εδώ) και έχω πει επανειλημμένως να σταματήσουν οι διάφοροι διάφοροι να φανατίζουν τον κόσμο! Αφού τελειώσω το ποστ αυτό για το χθεσινό τραγικό συμβάν θα γράψω και για τη δική μου οπαδική-φίλαθλη ιστορία.

Το τι έγινε χθες το έχουμε ακούσει όλοι. Ολυμπιακοί (???) και Παναθηναϊκοί (???) είχαν συνεννοηθεί (???) να μαζευτούν να χτυπηθούν με αφορμή (???) τον μεταξύ τους αγώνα πετοσφαίρισης γυναικών. (θα εξηγήσω αργότερα τα ερωτηματικά...). Αποτέλεσμα του "πολέμου" αυτού ήταν ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες. Η αστυνομία έκανε τα δικά της...Η πολιτεία στην αρχή έκανε την στραβή, αλλά μετά αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων μέχρι 13 Απριλίου...(σιγά την απόφαση, Πάσχα είχαμε έτσι και αλλιώς) και άλλα μικροπράγματα όπως για κάμερες στους αγωνιστικούς χώρους, φυλάκιση για συμμετοχή στα επεισόδια (μη εξαγοράσιμη...αλλά το θέμα είναι πόσους συλλαμβάνουν, μιας και όσους πιάνουν τους αφήνουν σχεδόν όλους ελεύθερους) κ.τ.λ.

Για μένα έτσι δε λύνεται το πρόβλημα. Τα επεισόδια δε γίνονται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους! Χτες το συμβάν έγινε στο δρόμο...Μέσα στους αγωνιστικούς χώρους είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, μιας και οι οπαδοί είναι διαχωρισμένοι σε διαφορετικές κερκίδες, οπότε πολύ δύσκολα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Τώρα βέβαια που έγιναν τα επεισόδια, όλοι (???) θα βγουν να τα καταδικάσουν κ.τ.λ. Όταν όμως ο Ντέμης έβαζε τις κάμερες και έδινε τους οπαδούς που έκαναν επεισόδια στην αστυνομία όλοι τον έλεγαν ρουφιάνο. Ένας άνθρωπος προσπάθησε να κάνει κάτι και όλοι είχαν πέσει να τον φάνε. Που είναι τώρα οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού? Τι δηλώσεις έκαναν για το χθεσινό συμβάν? Συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει τίποτα από τις δυο ομάδες. Αν κάνω λάθος πείτε το μου, αλλά έψαξα σε ειδησεογραφικά σάιτ (in.gr και skai.gr) και δεν είδα τίποτα. Δεν τους νοιάζει? Δεν αισθάνονται τίποτα? Ή μήπως φοβούνται να βγουν να πουν κάτι γιατί είναι ηθικά υπεύθυνοι γι' αυτό? Ποιος έχει κάνει τους συνδεσμίτες τους όπως είναι? Μόνοι τους έγιναν? Ποιος φουντώνει το κλίμα πριν από κάθε ντέρμπι? Μετά ΚΑΙ τα χθεσινά (γιατί δεν είναι μόνο αυτά τα γεγονότα) αν έχουν έστω και λίγη τσίπα επάνω τους (να μην πω κάτι χειρότερο) θα πρέπει να διαλύσουν με τη μια τους συνδέσμους τους! Αλλά να μου πείτε τι είναι? ηλίθιοι? πως θα επηρεάζουν μετά τις κυβερνήσεις???

Αν συνεχίζω να σχολιάζω θα γίνει τεράστιο το κείμενο οπότε απλά θα τελειώσω με την επεξήγηση των πρώτων ερωτηματικών. Ακούγοντας ΣΚΑΙ χτες αναφέρθηκαν ότι οι οπαδοί που χτυπούσαν ότι και όποιον φόραγε κάτι πράσινο (και παίκτες του Μαρκό) δεν χτυπούσαν μόνο, αλλά έπαιρναν πορτοφόλια, χρήματα, κινητά κ.τ.λ. οπότε δεν ήταν μόνο απλοί οπαδοί που χτυπούσαν αντιπάλους, αλλά κοινοί ληστές και εγκληματίες! Επίσης, σε χθεσινή εκπομπή του Supersport αναφέρθηκε και το ότι το ραντεβού ήταν προκαθορισμένο και όλοι (εκτός από αυτούς λογικά που είναι υπεύθυνοι) ήξεραν τι θα γίνει. Και εδώ οι υπεύθυνοι των δυο συλλόγων είναι δυνατόν να μην το ήξεραν? ή και εδώ έκαναν την πάπια? Επίσης στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε και ότι τις τελευταίες μέρες γινόταν και εισαγωγη "φιλάθλων" από άλλες χώρες!!! ΕΛΕΟΣ :S

συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά και πάλι λίγα έγραψα!!! το σκέφτηκα αν έπρεπε να σχολιάσω κάτι ή όχι (εξου και ο τίτλος) αλλά δεν μπορούσα τελικά να μην πω τπτ! Βέβαια όχι ότι θα τα διαβάσει κάποιος...αλλά ηθικά είχα την υποχρέωση να τα πω!

Θα τελειώσω με ένα σχόλιο του φίλου μου μινώταυρου σε ποστ στο inout.gr

ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ

UPDATE1 17.41: Έβγαλε ανακοίνωση ο Ολυμπιακός στο επίσημο σάιτ τους κάποια λεπτά πριν (νωρίς το θυμήθηκαν), καταδικάζει τα επεισόδια, αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ αναφέρει πως αυτοί που έκαναν τα επεισόδια δεν είχαν καμια σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά αναφέρει πως έχασε τη ζωή του οπαδός του Παναθηναϊκού. Οι του Παναθηναϊκού ακόμα τίποτα, στο επίσημο σάιτ τους αέχουν ως πρώτο θέμα την προπόνηση της ομάδας!!! ΕΛΕΟΣ!!!

0 μουτζούρωσαν: