Τρίτη 15 Μαΐου 2007

Βιέννη ( - και Σάλτσμπουργκ)

Επέστρεψα λοιπόν Κυριακή βράδυ από την 6ήμερη περιοδεία μου στην Αυστρία...γύρισα τελείως πτώμα. Το κοντέρ έγραψε πάμπολλα χιλιόμετρα περπάτημα. Στο Salzburg τις 2 πρώτες μέρες είχε ψιλόβροχο και βραχήκαμε λίγο, αλλά μετά έφτιαξε ο καιρός και στη Βιέννη ήταν ηλιόλουστος, με ζέστη και (ευτυχώς) αεράκι.

Για το Salzburg τα είπα κάπως σε προηγούμενη ζωγραφιά. Η Βιέννη είναι όντως ωραία πόλη. Για να τη γυρίσεις ολόκληρη και να πας σε όοοοοολα τα μουσεία που έχει θέλεις γύρω στις 1 βδομάδες full και γύρω στα 300ευρώ ΜΟΝΟ στα μουσεία...ΕΛΕΟΣ αυτό το πράγμα...πληρώνεις είσοδο (πανάκριβη) παντού, ακόμα και στις εκκλησίες - μνημεία. Και το κάθε εισιτήριο έχει γύρω στα 8 ευρώ το ελάχιστο. Βέβαια, μπορείς να πάρεις τη Vienna Card ή κάπως έτσι που σου έχει reduced fare σε αρκετά μουσεία, αλλά δε γλυτώνεις και πολλά.

Επόμενο ήταν (αφού δεν είχα και χρόνο - ούτε και όρεξη να πω την αλήθεια :P) να μην μπω μέσα σε κανένα μουσείο. Τα πανέμορφα πράγματα στη Βιέννη, είναι ο Δούναβης (βεβαίως βεβαίως) ο "παλιός" και ο "νέος" - ο νέος ήταν και φουρτουνιασμένος κάπως, το Belvedere (πανέμορφο), το Schοennbrum Schloss (απίστευτα όμορφο παλάτι και τοπίο από την πίσω μεριά) και ο ζωολογικός κήπος (δίπλα στο παλάτι αυτό).

Θα προσπαθήσω στις επόμενες μέρες να ανεβάσω και καμια φωτογρaφία από τα μέρη, καθώς και 2 πράγματα με τα οποία συγκινήθηκα στο ζωολογικό κήπο, 1 βιντεάκι και 1 φωτό...

Αναμένετε...

0 μουτζούρωσαν: