Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007

"Εφυγε" ο Dennis Johnson :(

Αντιγράφω από το contra.gr (http://contra.gr/Basketball/USA/NBA/143557.html)

Tην τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Dennis Johnson, παλιός σταρ του ΝΒΑ, σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ο θάνατος του πρώην παίκτη των Celtics και των Sonics οφείλεται, όπως όλα δείχνουν, σε καρδιακή δυσλειτουργία.
Ο Johnson έκανε μεγάλη καριέρα στο NBA για 14 χρόνια και κατέκτησε τρεις τίτλους. Ο Larry Bird έσταζε μέλι γι’ αυτόν και τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ. Φόρεσε τρία δαχτυλίδια πρωταθλητή, ένα με τους Sonics το 1979 και δύο με τους Celtics το 1984 και το 1986. Στην καριέρα του είχε 14, 1 πόντους και 5 ασίστ ενώ συμπεριλήφθηκε 6 φορές στην καλύτερη αμυντική ομάδα του ΝΒΑ. Φόρεσε επίσης και τη φανέλα των Suns.
Το μπάσκετ παρέμεινε η μεγάλη αγάπη του Johnson και μετά την απόσυρσή του από τα γήπεδα όταν και ακολούθησε το επάγγελμα του προπονητή. Η μοίρα έφερε τα πράγματα έτσι ώστε ο θάνατος να τον βρει στα παρκέ. Όταν τελείωσε ένα μονό με τον παίκτη του στους Austin Toros (oμάδα της ΝΒDL) Jamar Smith, ξεκίνησε κουβέντα με τον εκπρόσωπο τύπου της ομάδας Perri Travillion. Aκριβώς τότε κατέρρευσε.
Ο εκλιπών αφήνει πίσω του σύζυγο και τρία παιδιά.

0 μουτζούρωσαν: