Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Να γιατί τους λέει ο κόσμος "Ταρίφες"

Σύμφωνα με άρθρο του www.in.gr ένας οδηγός ταξί κοστολόγησε τη διαδρομή Σύνταγμα - Λιοσίων με 987,88 ευρώ!!!
Έλεος ρε παιδιά, κοντά 1000 ευρώ για μια διαδρομή 10-20 λεπτών? Δηλαδή πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι ο συγκεκριμένος Ταρίφας (γιατί αυτός όντως είναι ταρίφας με όλη τη σημασία) για να χρεώσει τόσο μια τέτοια διαδρομή 4km περίπου? Να το πάει 5 ευρώ οκ...10 παλεύεται αναλόγως την κίνηση...20 τραβηγμένο από τα μαλλιά με αρκετούς κύκλους, αλλά και 987,88ευρώ ούτε ρε παιδιά στη Νέα Υόρκη να το πήγαινε!!! Αν είναι δυνατόν δηλαδή!

Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει το καθεστώς των ταξιτζήδων στην Ελλάδα (εκτός φωτεινών εξαιρέσεων)! Νομίζουν ότι είναι οι άρχοντες των δρόμων, κάνουν ότι θέλουν, βάζουν μέσα όσο κόσμο θέλουν, σε κάνουν βόλτες μέχρι να σε πάνε στον προορισμό σου γιατί έχουν πάρει και άλλους μέσα για να τους βολέψει...Εντάξει η χρέωση είναι μικρότερη από πάρα πολλές άλλες χώρες, αλλά οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι επιεικώς χάλια. Ο λόγος value for money είναι πολύ πολύ χαμηλός! π.χ. πετυχαίνεις ταρίφα που έχει τα νεύρα του και φωνάζει χωρίς να κάνεις τίποτα, ο άλλος σου λέει τις σεξουαλικές του επιδόσεις, άλλος ρίχνει τα βρισίδια συνέχεια σε άλλους οδηγούς, όταν κάθε λίγο και λιγάκι κάνεις το σταυρό σου γιατί όπως οδηγεί λες τώρα ή θα σκοτώσουμε κανέναν ή θα σκοτωθούμε εμείς, σε άλλον του φταίνε τα πάντα και άλλος σου λέει "ρε φίλε θα σταματήσω μια στιγμή να κατέβω να ρίξω ένα κατούρημα" και εσύ παλεύεις μετά να βρεις ακριβώς το ποσό για να μη σου δώσει ρέστα γιατί σιγά που θα έπλενε και τα χέρια του...Τι αυξήσεις ζητάνε συνέχεια στο κόμιστρο όταν κάνουν όλα αυτά?

Ναι στο εξωτερικό τα ταξί είναι πανάκριβα, αλλά οι υπηρεσίες που σου προσφέρουν είναι εξαιρετικές στις περισσότερες περιπτώσεις. Πουθενά αλλού δε βάζουν 3-4 άσχετα άτομα μέσα, πουθενά αλλού δε ρωτάνε τη διαδρομή που θα πας και αααααν θέλουν σε βάζουν μέσα, πουθενά αλλού δεν αντιδρούν με τέτοιο τρόπο όταν τους ζητάει η εφορία να βάλουν μηχανήματα για να κόβουν αποδείξεις (κάτι που κάνουν όλοι οι επαγγελματίες και είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικό) και κυρίως (εκτός ισπανίας που 1 έχω πετύχει μόνο να μου το έχει κάνει) δεν παλεύουν να βρουν το μέγιστο δρόμο, ώστε να σου πάρουν περισσότερα χρήματα!

τι να πεις...

5 μουτζούρωσαν:

Andreas είπε...

Εγώ απλά λέω…
Τον ταρίφα κι αν τον βρίζεις…
Το σάλιο σου χαλάς!

pintoX είπε...

επ, εγώ δεν τον έβρισα :P

Mikeone είπε...

Πρώτον: Μια μεγάλη καλησπέρα :D:D:D:D
Δεύτερον, έχεις δίκιο. τα ταξί πλέον τα αποφεύγω σαν τον διάολο στο λιβάνι. αφού να φανταστείς και μετά από ματς που τελειώνουμε αργά το βράδυ προτιμώ να περπατήσουμε, παρά να πάρουμε ταξί και να μας πιάσει τα (λερωμένα με χορτάρι:P) οπίσθια. Βρε ουστ.
για να μη μιλήσω για τη μουράκλα που βλέπεις σε μερικούς και παίζεις στοίχημα για το πότε θα στουκάρει το αμάξι στον τοίχο από τα νεύρα του;p

pintoX είπε...

και ναι!!!
είμαι βαθύτατα συγκουνημένος...

ΖΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

που χάθηκες εσύ μπρε????????

Ανώνυμος είπε...

TI THA GINEI ME TOUS TARIFES PAIDIA,POSH AYXHSH THELOUN AKOMH;;;;

THA FYGEI KAPOIA STIGMH O APARADEKTOS PROEDROS KYRIOS LYMPEROPOULOS
ME TO MIKRO AMAXI POU EXEI(SKODA OCTAVIA IZO 3311) KAI MOU BAZEI KAI XARTI MESA APO TO MPARMPRIZ PROEDROS SATA