Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2007

Phoenix - Nash (NBA)

Ας ασχοληθώ λίγο και με το αγαπημένο μου ΝΒΑ που το έχω ξεχάσει εδώ και καιρό...
έβλεπα χτες στην ΕΤ1 ένα παιχνίδι Phoenix - Memphis και "τα είδα όλα"

όποιος δεν έχει δει αγώνα του Phoenix τα τελευταία χρόνια δεν έχει δει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μπάσκετ (εκτός και αν έχει παρακολουθήσει βέβαια αγώνα του δικού μας "Πυραύλου" :D)
Δεν είναι τυχαίο το ότι οι αγώνες με τους περισσότερους πόντους είναι κυρίως αγώνες του Phoenix. Φέτος έχει μέσο όρο 111 πόντους υπέρ και 102 κατά, που σημαίνει ότι στα παιχνίδια του μπαίνουν κατά μέσο όρο 213 πόντοι, πράγμα αδιανόητο για αγώνες μπάσκετ τα τελευταία χρόνια! Στον αγώνα που έβλεπα χτες, στο ημίχρονο το σκορ ήταν 76-72 !!! Όσο ένας αγώνας μπάσκετ στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Ο κορυφαίος παίκτης και η κινητήρια δύναμη της ομάδας του Phoenix είναι ο καναδός Steve Nash! Ένας παίκτης που παλιά έπαιζε ποδόσφαιρο και στο κολλέγιο έμαθε μπάσκετ, είναι ίσως ο κορυφαίος point guard στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Απίστευτα γρήγορος, δίνει τρομερή ώθηση στην ομάδα, με συνεχείς αιφνιδιασμούς, γρήγορες φάσεις και όμορφο πραγματικό μπάσκετ! Είναι σα να βλέπεις ένα παιχνίδι στο fast forward!

Ο Nash είναι ο παίκτης ορχήστρα, το μυαλό της ομάδας και κάνει όλους τους συμπαίκτες του πολύ πολύ καλύτερους! Πως θα μπορούσε να μη συμβεί αυτό όταν έχει 11,5 ασσίστ μέσο όρο στη σεζόν!!! Αυτό σε συνδυασμό με τους 19,4 πόντους μέσο όρο που έχει, σημαίνει ότι από τα χέρια του περνάνε περίπου 42,4 πόντοι σε κάθε αγώνα! Μέσα σε αυτό προσθέστε και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 49,2% στα τρίποντα ρίχνοντας κατά μέσο όρο 5,3 τρίποντα σε κάθε αγώνα (βάζοντας τα 2,6).

Έτσι που λέτε! Απίστευτα γρήγορη ομάδα το Phoenix, με τον Nash να μοιράζει ασσίστ και τον Amare Stoudemire να καρφώνει (έκανε χθες ρεκόρ σεζόν με 42 πόντους) και είναι πρώτο στην Pacific Division και ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα! Ακόμα και να μην πάρει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον οι οπαδοί του χαίρονται γιατί βλέπουν ΜΠΑΣΚΕΤ!!!

Έλεος λοιπόν με το μπάσκετ στυλ Μάλκοβιτς που κατέστρεψε το άθλημα!¨Το μπάσκετ είναι γρήγορο, θεαματικό, επιθετικό και όχι όλο άμυνα, τσούκου τσούκου να περάσει η ώρα και να πηγαίνουμε σε σίγουρες επιθέσεις!!! Αυτό δεν είναι μπάσκετ! Γυρίστε πίσω στο showtime σε αυτό το μπάσκετ που αγαπήσαμε όλοι!!!

0 μουτζούρωσαν: